Vinneren ble The Green Room Grenache Syrah

Kårets til årets vinner under Sommelierens dag

Vin fra den nye verdens underverden! Det unge og entusiastiske ekteparet Amber -& Taras Ochotaturnerte verden i tidlig 2000 med hver sitt vinglass og surfebrett. Tilbake i Australia i 2008 kom de sammen med den første bølgen av naturlige viner

Green Room.jpgOchota Barrels produserer småskala i det absolutt toppskiktet, og i 2014 ble de kåret til ”Young Gun of the Year”, en utmerkelse stemt frem av øvrige produsenter som den absolutt mest spennende ”nykommer” i markedet.  De byttet etter hvert ut brettet med en spade, og har saumfart Adelaide Hills kuperte terreng på jakt etter det perfekte jordsmonn. De eier nå en halv hektar høytliggende vinmark fordelt med kvarts og jernholdig jordsmonn. I tillegg drifter de en vinmark med 65 år gamle grenache-stokker i McLaren Vale.  Taras er hovedvinmakeren av de to, og har jobbet i blant annet Italia, Sverige og en rekke av både Australias og Californias fremadstormende produsenter som Two Hands og Nepenthe og Kunin, Bonnacorsi, Arcadian, Schrader, Outpost og Hartley-Ostini Hitching Post, kjent fra filmen Sideways.  Vinene er laget etter naturlige metoder med mye håndarbeid. Som surfere flest, sier de ikke nei til litt ”skin-contact”, og vinene kan få opp til 80 dagers skallkontakt for å tilføre struktur i vinen.  Dette bidrar til at vinene kan tappes med fornuftig lave svovelverdier.

McLaren Vale i South Australia, ca. 1 times kjøring sør for Adelaide. Området var en av de første som ble plantet for vinproduksjon i 1838,. Med kystlinjen kun noen få kilometer unna, er McLaren Vale et godt område for økologisk vinproduksjon, da den avkjølende brisen blåser vekk eventuelle sykdommer. Om vinteren er det lite nedbør, og ingen fare for frost i vinmarkene.Fra en vinmark ved Onkaparinga Hills med svært gamle stokker i Mc Laren Vale.

Ochota Barrels The Green Room Grenache Syrah 2015

DRUETYPE: Grenache 88%,  Syrah 12%

VINIFIKASJON : Håndplukket, hele klaser gjennomgår prefermtær kaldmaserasjon i 4 dager inntil spontangjæring starter, 55 dager med skallkontakt med hele 80 % hele klaser, presset i basket press, omstukket til brukte fat for lagring i 4 måneder. Ingen filtrering.

Vinmonopol    947901  PRIS   269,90    / Vectura           141947            PRIS     217,92

Smaksnotat:  Transparent mørk rød, med delikat nese av solmodne jorbær, blåbær, bjørnebær, blomster, urter og krydder. Saftig, fruktig og fast med lang intens ettersmak. Super vin til svinekjøtt, lam men prøv til kalv og okse, gjerne på grillen. Drikk nå eller prøv undersveis de neste 4 årene.