Sommelierens Dag – Spurrier kommer, kommer du?

Det er igjen duket for Sommelierens Dag (som tidligere gikk under navnet Høstmessen) og dato er lagt til: søndag 1. Oktober på Gamle Museet i Dronningensgt 4
NVF velger å satse nytt i år med nye lokaler, viner fra et 40-talls importører, en superspennende masterclass og et rocka ”after-party” for dere sommelierer.

Selve messen vil starte kl. 13:00 og avsluttes kl. 18:00. I år fokuserer vi på kun én masterclass, men det blir til gjengjeld en skikkelig kul en.

Program for dagen
13:00
             Messen åpner
15:00-16:00   Masterclass med Steven Spurrier Tema: Blindsmaking av Champagne vs. engelske bobler
17:00
             ”Høstens rødvin” kunngjøres
17:30             Messen rundes av – det serveres aperitiff for sommelierene før de skal videre på ”party”
18:00             Sommelierene drar videre til Teatro for høy party-faktor og pizza

Masterclass: Paris-tasting à la Oslo
Ingen ringere enn selveste Decanter’s Man of the Year 2017, Steven Spurrier, kommer til Oslo for å holde årets masterclass. Om noen ikke skulle være kjent med navnet så kan det nevnes at dette er mannen bak den berømte ”Judgement of Paris” i 1976 hvor en blindsmaking av viner fra Frankrike (les: Bordeaux og Burgund) og California ble bedømt av et fransk dommerpanel. Dere kan selv tenke dere resultatet siden smakingen har gått inn i historiebøkene. Les mer om ham her.

Vi kjører en annen vri – nemlig Champagne vs. engelsk musserende – alle 10 viner serveres selvsagt blindt!

Det skal også nevnes at i forkant av masterclassen har NVF satt opp en filmkveld (17. september) for foreningens betalende medlemmer hvor filmen ”Bottleshock” vises. Dette for å gi en introduksjon til Steven Spurrier, men også som en incentiv til å delta på Sommelierens Dag for å få møte legenden live.

Høstens rødvin 2017
Det har blitt tradisjon å kåre ”Høstens rødvin” og etter at fagjuryen har valgt ut de 5 beste får også publikum lov til å smake disse blindt og gi sin stemme. En heldig vinner får med seg en flaske av ”Høstens rødvin 2017” hjem.

Party
Er du utdannet sommelier er dette kvelden du vil holde av. Du henter din billett når du registrerer deg ved ankomst til messen. Denne gir adgang til aperitiff kl. 17:30 på Gamle Museet og til et glass bobler og pizza på ”after-party” med DJ Bravo hos Teatro i Stortingsgaten senere på kvelden. Ingen billett – ingen inngang!

Spørsmål rettes til liora@vinkelner.no

Med entusiastisk hilsen

Styret i Norsk Vinkelnerforening