Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2015 er høstens beste rødvin

Tradisjonen tro ble Høstens Rødvin kåret av publikum under Norsk Vinkelnerforenings årlige vinmesse Sommelierens Dag. Alle vinimportørene hadde mulighet til å melde på én vin i prissjiktet 150 – 300 kr. og etter en fagjurybedømning gikk fem viner videre til finalen der publikum selv kunne stemme på sin favoritt.
Alle vinene ble testet blindt, både i innledende runde og under finalen, og det var Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2015 som gikk seirende ut som Høstens Rødvin.

Poliziano ble startet i 1961 av Dino Carletti, far til dagens eier Federico Carletti, da med 22 hektar vinmark. Plassert blant åser og knoller og inspirert av de eldste tradisjoner for vinfremstilling, vokste eiendommen gjennom årene til sin nåværende størrelse på 165 hektar vinranker. Navnet er en hyllest til den humanistiske poeten Angelo Ambrogini (1454-1494), kjent som «Il Poliziano», som ble født i Montepulciano. Poliziano er anerkjent som en av de ypperste produsentene i toskansk vinproduksjon, blant Italias beste, og den mest berømte produsenten av Vino Nobile di Montpulciano.
Ca. 30 hektar vinmark befinner seg rundt vingården, resten er fordelt på en rekke individuelle eiendommer. Vinmarkene ligger 280 til 400 meter over havet, terroiret er jord av vulkansk leire og stein. Vinene produseres hovedsakelig på Sangiovese-druen, lokalt kjent som «Prugnolo Gentile.» Polizianos viner respekterer regionens historiske tradisjoner, samtidig som de taler til den moderne verden; modnet og utviklet over tid, alltid med sikte på kompromissløs kvalitet.
Poliziano har 165 hektar; 130 i Montepulciano, 7 i Cortona og 28 i Maremma, og produserer Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Rosso di Montepulciano, Maremma Tosana IGT, Cortone DOC og Toscana IGT i tillegg til Vin Santo DOCG i utvalgte årganger.

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2015
Vinmonopolnummer: 3309301
Pris: 250,10

De andre vinene i finalen var:
Château Salettes Bandol 2015
Anselma Russ 2016
Château Cofran 2010
Domaine Roger Perrin CDR Village 2016