Norsk Vinkelnerforening i samarbeid med KapitalVin har kåret Norges Beste Vinkart 2018. ”Skulle man ønske at noe var bedre så måtte det være at hotellet lå mer sentralt” sier juryen.

Norsk Vinkelnerforening har gjennom flere år jobbet for å få i gang en årlig kåring av Norges beste vinkart. I 2018 ble det innledet et samarbeid med KapitalVin og Hegnar Media og den første kåringen av Norges Beste Vinkart ble gjennomført under KapitalVins vinmesse, ToppHvitt, på DoGa i Oslo 27. April 2018.

Om vinneren av Norges Beste Vinkart sier juryen:

For denne kåringen har juryen ikke bare lagt vekt på antall flasker vin, men mer at vinkartet skal inneholde viner av høy kvalitet; vise bredde der alle av verdens viktige vindistrikter er representert; inneholde flere vinmarker fra et område; presentere flere årganger fra en produsent og vinmark; ha en stor andel viner som er modne; vise en ryddig oppstilling av produsenter, vinmarker og viner; at vinene serveres på en vinfaglig korrekt måte og ikke minst levere alt dette til en gunstig og lite spekulativ pris. Legger man alle vinflaskene i kjelleren etter hverandre så vil det tilsvare avstanden fra Oslo til Sandvika. Alt dette som et resultat av ukentlige innkjøp av vin siden eieren overtok stedet i 1979. Mens kjelleren tidligere var preget av fullstendig kaos har en ny vinansvarlig ryddet opp og systematisert innholdet slik at man slipper å plukke flasker med fiskestang. Skulle man ønske at noe var bedre så måtte det være at kjøkkenet sto i forhold til vinlisten samt at Hotellet lå mer sentralt – det siste har dog vært til stor hjelp for å opprettholde utvalget på vinkartet.

Vinneren av Norges Beste Vinkart 2018 er Park Hotel Vossevangen!

Vinansvarlig og sommelier på hotellet, Francesco Marzola mottok premien som ble delt ut av president i Norsk Vinkelnerforening Liora Levi og Jon Trygve Hegnar fra KapitalVin.

Francesco Marzola, sommelier på Park Hotel Vossevangen, tok i mot prisen.

Vinkart fra hele landet ble sendt inn og inspisert og bedømt av en uavhengig jury. Med et nøye gjennomarbeidet konsept og et godt utarbeidet poengsystem ble finalister plukket ut og besøkt. Til slutt var det Park Hotel Vossevangen som stakk av med den gjeveste prisen mens vinnerne i de andre kategoriene ble:

Beste ”lille” vinkart/ Sjarmørkart:  Tranen (Oslo)
Beste champagne/ musserende vinkart: Skigaarden (Hemsedal)
Beste vinkart på glass: Territoriet (Oslo)
Byens beste: Lysebu (os
Folkets favoritt: Vintage Kitchen

Folkets favoritt er ikke valgt av juryen men ble valgt gjennom en avstemning på nett der folket kunne stemme på en av kandidatene.

Juryen 2018 har bestått av:
Rune Rake (juryens formann)
Pontus Dahlstrøm
Monika Wessel
Tone Veseth

For mer informasjon eller bilder

Kontakt:
Trine Wiik-Lehmann
Visepresident
Norsk Vinkelnerforening

Fotokreditt: Preben Torgalsboen