Norges beste vinkelner 2017 – Simon Zimmerman

I storsalen på Latter, foran rundt 450 lystige gjester, ble Simon Zimmerman fra Happolati kåret til årets vinner av NM for vinkelnere. Bak kom Henrik Dahl Jahnsen på andre plass og Francesco Marzola på tredje plass.

Moestue Grape Selections Norsk Vinkelnermesterskap 2017.
Det ble konkurrert i både kunnskap og ferdigheter i løpet av dagen, og det som var 13 kandidater til og begynne med, gjennomgikk én times svært vanskelig teoriprøve, med 60 spørsmål på 60 minutter og en blindsmakning.

Deretter ble de seks beste plukket ut til å konkurrere i praktisk utførelse av faget med dekantering av portvin og skriftlig smaking av tre hvite viner: Helle Hasting fra Geranium, Alexander Iversen fra Stadtholdergården, Simon Zimmerman fra Happolati, Henrik Dahl Jahnsen fra Verftet Ny Hellesund avd Bølgen & Moi, Tim Drew fra Way Down South, og Francesco Marzola fra Fleischer’s Hotel. Av disse kandidatene ble tre sendt videre til finale på hovedscenen på Latter: Henrik Dahl Jahnsen, Simon Zimmerman og Francesco Marzola. På scenen måtte de identifisere og finne fellesnevner til fem drikkevarer, finne feil på en vinliste, og servere ”gjester” med spesifikke krav til viner og sigarer. Den siste oppgaven var en live-quiz på scenen og skjenking av champagne i 15 glass – med alle tre kandidater på scenen samtidig! Se bilder her

Vinarius Junior Wine Award 2017
I forbindelse med NM for vinkelnere ble Vinaruus Junior Wine Award 2017 avholdt på Latter på Aker Brygge. Konkurransen blir avholdt for å gi en introduksjon til vinkelnere under 25 år til å konkurrere nasjonalt og internasjonalt. I år var det 5 deltakere, som etter en teoriprøve og en praktisk prøve ble redusert til tre som, foran dommere Knut-Espen Misje og Heidi Iren Hansen og et stort publikum, skulle utføre to oppgaver. Disse var å fortelle om og identifisere to rødviner, og dekantere en rødvin, på scenen.

Etter å ha summert scoren og diskutert hvordan de tre kandidatene utførte de to oppgavene, kom dommerne fram til at Kim Høiem Rønning utførte dagens oppgaver best og dermed kunne kåres til årets vinner av Junior Wine Award. På andre plass kom Petter Loreng Svenæs, mens Andreas Høgfeldt tok tredjeplassen. Kim Høiem Rønning tok seieren, foran Petter Loreng Svenæs og Andreas Høgfeldt.