Er det DU som vinner NM 2021?

Grunnet covid-19 situasjonen har konkurransene Norges beste vinkelner 2021 og Junior Wine Award 2021 blitt utsatt.

Nye datoer er 29. og 30. mai.

Konkurransene vil bli avholdt i et noe annet format enn vi er vant til ettersom koronasituasjonen antakeligvis fremdeles ikke vil tillate store forsamlinger av mennesker.

Et av årets store høydepunkt for vinkelnere i Norge er kåringen av landets beste vinkelner. Dette er også dagen hvor unge vinkelnerspirer kan prøve seg i konkurransen Junior Wine Awards. Både de innledende rundene og finalene vil bli avholdt på Scandic Hotel St. Olavs Plass.

Livestreaming av finalene
Det nye i 2021 blir at det, på grunn av koronasituasjonen, ikke vil bli avholdt en partnermesse samtidig som finalene finner sted og finalene blir heller ikke åpnet for tilstedeværende publikum. I stedet vil finalene livestreames og det jobbes med et publikumvennlig konsept rundt dette.

Kriteriet for å delta i NM er at man må være medlem i Norsk Vinkelnerforening det året man deltar.
Påmelding til NM for vinkelnere 2021

For å delta i Junior Wine Awards 2021 må du være mellom 18 og 25 år og arbeide i restaurantbransjen. Du trenger ikke å være utdannet vinkelner.
Påmelding til Junior Wine Awards 2021

Treningsdag før NM og JWA
NVF pleier å arrangere en treningsdag i forkant av konkurransene for alle som skal delta og det jobbes med en alternativ løsning for dette så det kan møte alle smittevernsregler. Mer informasjon om dette vil vi komme med når vi vet om det vil være mulig å gjennomføre.

Uttak til EM/VM
Samtidig som NM arrangeres vil det også være uttak til EM og VM. Sommelierer som har vunnet NM tidligere og som sikter mot deltakelse i de internasjonale konkurransene vil i år ikke delta i NM, men være med i et eget uttak. Kandidatene er med i de innledende rundene sammen med NM-kandidatene, men vil ikke gå videre til NM-finalen. For kandidatene som konkurrerer om plass i EM og VM vil resultatene fra de innledende rundene kun telle som en del av et større kvalifiseringsopplegg og vil ikke telle i NM-sammenheng.

Vi har laget nye påmeldingskjemaer så vi ber om at alle melder seg på konkurransene på nytt, selv om det ble gjort tidligere.

Frist for påmelding er 1. mai.

Gjennomføring av konkurransene avhenger av at smittesituasjonen tillater det. Det vil bli gitt informasjon i starten av april om vi ser at det vil bli endringer.

For ytterligere spørsmål ang konkurransen kontakt NVF via epost.