Vinkelner (orig. fransk sommelier, av hunkjønnsform sommelière) er en kelner med ansvar for å finne fram til og servere vin, særlig på bedre restauranter. Vinkelneren har god kjennskap til hvilke viner som passer til hvilken type mat, og vil normalt også ha ansvaret for vinkjelleren
Kulinarisk Akademi Maridalsveien 87, bygg 7 0461 Oslo
Telefon: 23 23 15 80
Kontaktpersoner: Céline Vannson – Heidi Iren Hansen
cv@kulinariskakademi.no hih@kulinariskakademi.no
Kulinarisk Akademi med Norges fremste kokker gir en fantastisk mulighet til å sette et stort fokus på mat og drikke i kombinasjon. Gjennom teori og praktisk smaking får man en uvurderlig kunnskap til å bli gode formidlere og veiledere. Studiet gir grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin og brennevin, vinsmaking samt vin og mat i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennomgått og forklart. Studiet er delt inn i 6 enheter fordelt på en ukes intensiv undervisning hver måned i 6 måneder. Det er lagt opp til selvstudium mellom hver kursuke. Til å gjennomføre undervisningen har vi noen av landets beste innenfor hvert fagområde. De kunnskapsrike og erfarne forelesere inkluderer Arne Ronold MW, Christopher Moestue, Ivan Abrahamsen, Knut-Espen Misje, Ole Martin Alfsen, Alexander Hojem og Heidi Iren Hansen. I tillegg får vi eksperthjelp fra KAs egne stjernekokker til matfaglige temaer.
Beverage Academy, Uranienborgveien 13, 0351 Oslo
Telefon: 22 57 12 00
Kontaktperson: Renate Høiholt
post@beverageacademy.no
Fagutdanningen ved Beverage Academy (tidl. Norsk Vinfagskole) er Norges første og eneste offentlig godkjente fagutdanning innen vin, øl og brennevin. Omfanget er 30 fagskolepoeng, dvs. ½ årsenhet. Gjennomføringsform er forelesninger via web-TV og 6 samlinger i Oslo. Studiet kan gjennomføres på ½ eller 1 år. Undervisningen forestås av utvalgte faglærere med høy kompetanse og bred bransjekunnskap. Gjennom nært samarbeid med sterke bransjeaktører som for eksempel Norsk Kaffeinformasjon og KIT akademiet gir vi våre studenter verdifull læring gjennom opplevelser. Våre dyktige lærere, f.eks Cathinca Dege, Halvor Heuch, Simon Zimmermann og Amund Polden Arnesen gir deg solid fagundervisning på web-tv.
Norsk Sommelierutdannelse, Gjerdrumsvei 17, 0484 Oslo
Telefon: 93800788
Kontaktperson: Isabella Tozzi
post@vinkelneren.no