Lager DU «Den ultimate Høst G&T»?

Verdens kanskje mest populære drink er på ingen måte bare en sommerdrink. G&Ts enorme variasjonsmuligheter gjør at den kan tilpasses en hver årstid og anledning. Nå når høstvindene uler og regner plasker ned er det en perfekt tid for å eksperimentere med ulike typer gin, tonic og kryddere.

Hvem lager den ultimate Høst G&T?
Vi vil oppfordre våre medlemmer til å være kreative og komme opp med en smakfull Gin & Tonic, som det regelrett skal ose høst av. Kun fantasien setter grenser og de eneste kriteriene er at tonicen som brukes er fra Fever Tree og at ginen er en av de tre som er nevnt i denne saken.

Oppskriftsforslag og bilder av drinken sendes til [email protected] merket med Den Ultimate Høst G&T. Legg med fullt navn og telefonnummer.

Frist for å sende inn drinkoppskrift er 14. november og vinner kåres 30. november. Vinneren blir annonsert på vår facebook-og instagramside.

Premien til innsenderen av den beste oppskriften på Den Ultimate Høst G&T er en goodiebag fra Fever Tree og 4 stk G&T glass fra Riedel.

Om du ikke føler deg i det kreative hjørnet og bare vil nyte en deilig G&T, eller om du trenger litt inspirasjon så kan du i mellomtiden prøve deg på denne herlige oppskriften laget av den prisbelønnede bartenderen Adam MacDonald:

Høst G&T
4cl Canaïma Gin
12cl Fever Tree Mediterranean Tonic
Fyll opp et G&T glass med isbiter
Tilsett gin og tonic og rør rundt.
Garnish:
¼ Pink Lady eple, tynne skiver
1 x Stjerneanis
1 x Kanelstang


Gabriel Boudier Saffron Gin
Mot slutten av andre verdenskrig ble Gabriel Boudier den ledende ginprodusenten i Frankrike og hovedleverandør av gin til den amerikanske hæren i hele Europa. Deres Saffron Gin er basert på en gammel oppskrift hvor britisk gin ble smaksatt med indiske krydder, men produktet blir i dag i sin helhet laget i Dijon.

  • Importør: Moestue Grape Selections
  • Vinmonopolet: 499,90,- ink. mva.
  • HoReCa: 399,95- eks. mva.

«Intens og eksotisk gin med en ren, floral og tydelig duft av safran og kanel, og en rund, fet og fruktig munnfølelse. Perfekt som aperitiff med tonic, eller som ingrediens i en eksotisk drink.»


Berto Gin
Destilleriet Castenuevo Don Bosco ble grunnlagt i 1820 i området mellom Torino og Montferrato i Piemonte. På denne tiden destillerte man ved å lage bål under pottene og arbeidet var tungt og volumene som ble produsert var kun nok til å tilfredsstille lokalbefolkningen.

Ingen kunstige tilsetninger, kun naturlige frukter, urter og tørkete krydder. Hele linjen er håndlaget av egne destillatører som passer på batchene sine hver dag.

  • Importør: Flaaten
  • Kun tilgjengelig til Horeca og spesialbestilling
  • HoReCa: 388,- eks. mva

«En myk og elegant gin, duft av einer, urter og blomster med et hint av sitrus. Føles myk og behagelig i munn, med et lett krydderpreg og sitrussmak.»


Canaïma Gin
Destilerias Unidas, som produserer Canaïma Gin, har et nært samarbeid med Tierra Viva, en organisasjon som etterstreber bærekraftig utvikling samtidig som de forsøker å hjelpe urbefolkningen med ett bedre liv. 10% av inntektene fra Canaïma går tilbake til organisasjonen og bidrar til å beskytte en dypt rotfestet kulturarv som fortsatt eksisterer i denne delen av verden.

  • Importør: Signature Wines
  • Vinmonopolet: 649,- ink. mva.
  • HoReCa: 519,20 eks mva

«Intensiv og aromatisk nese med lychee, appelsin, sitrus og nyklippet gress. Kompleks smak med ferske grønne urter, appelsin, einebær og tropisk frukt»