Kim vant Vinarius Junior Wine Awards 2017!

Kim Høiem Rønning fra Cru gjorde rent bord!
Vinarius Junior Wine Awards blir for tredje gang arrangert i regi av Norges Vinkelnerforening. Alle deltagerne var under  25 år og interessert i å teste vinkunnskapene sine!

Heder og ære og flotte premier til Kim Høiem Rønning i 2017!
Vinarius Junior Wine Award  2017 ble Norsk Vinkelnerforening og er en konkurranse hvor alle under 25 år og jobber i serveringsbransjen kan delta. Konkurransen foregikk i forbindelse med Norgesmesterskapet for vinkelnere søndag 5. februar 2017. Kim Høiem Rønning fikk i tillegg til heder og diplom,  vinøse premier av den gode sorten.

Vinarius Junior Wine Award 2016
I forbindelse med NM for vinkelnere ble Vinarius Junior Wine Award 2017 avholdt på Latter på Aker Brygge. Konkurransen blir avholdt for å gi en introduksjon til vinkelnere under 25 år til å konkurrere nasjonalt og internasjonalt. I år var det 5 deltakere, som etter en teoriprøve og en praktisk prøve ble redusert til tre som, foran dommere Knut-Espen Misje og Heidi Iren Hansen og et stort publikum, skulle utføre to oppgaver. Disse var å fortelle om og identifisere to rødviner, og dekantere en rødvin, på scenen.

Etter å ha summert scoren og diskutert hvordan de tre kandidatene utførte de to oppgavene, kom dommerne fram til at Kim Høiem Rønning utførte dagens oppgaver best og dermed kunne kåres til årets vinner av Junior Wine Award. På andre plass kom Petter Loreng Svenæs, mens Andreas Høgfeldt tok tredjeplassen. Kim Høiem Rønning tok seieren, foran Petter Loreng Svenæs og Andreas Høgfeldt.

Nøkkelen er kunnskap, både lest og smakt
Konkurransen er lagt opp til en rekke korte spørsmål og blindsmaking av tre viner til alle deltagere. De tre beste deltagere går til selve finalen. Finalistene kan forvente seg å få oppgaver som både er teoretiske og praktiske samt en blindsmaking av viner.  Konkurransen vil foregå på norsk, både skriftlig og muntlig. Hoveddommer Merete Bø betrakter Junior Wine Award  som en av viktigste springbrett for deltagere i bransjen. Nøkkelen er kunnskap, både lest og smakt sier hun og lover at deltagerne skal få oppleve en flott konkurransedag. Selv har Merete Bø vunnet både NM, Nordisk og deltatt i EM og VM for Norge.

Vinkunnskap og nettverk som deles
«Vinkunnskap og nettverk som deles er et viktig momentum å fremme vinkelneryrket», uttaler president i Norsk Vinkelnerforening Heini Petersen.   Konkurransen er lagt opp til å fremme rekrutteringen til å konkurrere i NM, og kanskje representere Norge i fremtiden. Norsk Vinkelnerforening ble stiftet i 1991 og  spiller en viktig rolle når Norge hevder seg i internasjonale konkurranser. Tittelen er ny av året og vil for fremtiden bringe dens deltagere frem i oppmerksomheten i vinbransjen i Norge.