Henrik Dahl Jahnsen er ny norgesmester for vinkelnere, for 3. gang!

Etter knallhard konkurranse var det Henrik Dahl Jahnsen som gikk av med seieren i Vinarius Norsk Vinkelnermesterskap 2018

Søndag 4. Februar var det duket for Vinarius Norsk Vinkelnermesterskap 2018 på Latter i Oslo. Ni deltakere måtte kjempe seg gjennom en hard teoriprøve på 50 spørsmål i tillegg til skriftlig blindsmaking av to viner og gjenkjennelse og beskrivelse av to ukjente drikkevarer. Alt i løpet av én time og 15 minutter.
Etter en knallhard semifinale der seks deltakere måtte vise sine kunnskaper foran dommere ved å  korrekt dekantere og servere en hvitvin til åtte gjester samt smake, gjenkjenne og beskrive produksjonsteknikk av to ulike cidere var det Francesco Marzola, Simon Zimmermann og Henrik Dahl Jahnsen som gikk videre til en spennende finale foran publikum på scenen på Latter.

I finalen måtte deltakerne smake, gjenkjenne og beskrive ti ulike drikkevarer. Disse var servert i sorte ugjennomsiktige glass noe som gjør blindsmakingen enda vanskligere enn ved bruk av vanlige glass da de heller ikke kan se fargen på innholdet og dermed ikke har det som retningsførende informasjon.
Av drikkevarene var blant annet Lindheim Farmers Reserve Raspberry Brett Saison, Alkoholfri Citron Lemonade, Triple Sec Curacao, Créme Liqueur au Cognac by Braastad og Dom. de La Suffrene rosé 2016.
Finalistene måtte også dekantere og servere en magnum champagne, rette et vinkart og sette vin til en meny.

De tre finalistene viste stor faglig kunnskap og evne til å underholde både publikum og dommere og tilslutt var det Henrik som jublende kunne løfte pokalen til trampeklapp fra publikum.
Henrik jobber til daglig ved Bølgen & Moi Kristiansand.

Henrik og Francesco som tok andre plass skal videre til Nordisk Vinkelnermesterskap 16. september i Oslo.

Andreas Høgfeldt ble vinner av Plaîmont Junior Wine Awards

Plaîmont Junior Wine Awards er konkurransen for unge under 25 som ønsker å prøve seg i vinkelnerkonkurranse. Konkurransen tester grunnleggende vinkunnskaper og praktiske elementer og er ment som et første innblikk inn i den konkurrerende vinkelnerverden.

Seks deltakere prøvde seg i årets konkurranse og etter en innledende runde med en teorioppgave med 35 spørsmål og blindsmaking av to viner var det Andreas Høgfeldt, Petter L. Svanæs og Emil Reinton som gikk videre til finalen.
Foran en fullstappet sal måtte finalistene korrekt åpne og servere en hvitvin til seks gjester samt anbefale en matrett til vinen.

Tilslutt var det dyktige Andreas (23 år) som gikk av med seieren. Han jobber til daglig på Vintage Kitchen i Oslo.

Samtidig som konkurransene foregikk arrangerte Norsk Vinkelner en vinmesse på Latter og over 300 gjester smakte vin fra foreningens partenere og jublet frem finalistene på scenen.

Dommere i konkurransene var
Michèle A. Chantôme – Generalsekretær i ASI
Andreas Larsson – Verdensmester for sommelierer 2007
Djurdja Katic – Visepresident i den serbiske vinkelnerforeningen
Robert Lie – Europamester for sommelierer 2006. The Pink Elephant
Dan Lystad – Norgesmester for vinkelnere 2001 og 2002. Driver Norsk Sommelierutdannelse
Knut-Espen Misje. Jobber for Terrior Wines
Francesco Azzarone Norgesmester for vinkelnere 2011 og 2012 . Jobber for Fondberg.

For mer informasjon og bilder kontakt:

Trine Wiik-lehmann
[email protected]

Fotokredit: Sune Eriksen/Marius Viken