Velkommen til en digital masterclass arrangert i samarbeid med Premier Cru Partner Engelstad.

I løpet av denne masterclassen besøker vi både Tyskland og Italia. Vi skal til henholdsvis Rheingau og Piemonte og besøke to av de fremste produsentene i områdene.
Theresa Breuer fra Georg Breuer og Enrico Gobino fra Ricossa vil fortelle litt om seg, om regionene og vinstilene i området.

Dato: Mandag 14. juni
Tidspunkt: 15.00

De første 10 som melder seg på får vinene tilsendt til sitt nærmeste pol!*
OBS! Det er fullt mulig å delta på Masterclass’en uten viner.

Vi tar direkte kontakt med de første ti som melder seg på og som skal få viner tilsendt.

Masterclass’en er forbeholdt medlemmer av Norsk Vinkelnerforening.

Mer om Georg Breuer

Georg Breuer er en kult-produsent med liten produksjon og en filosofi om at vinen lager seg selv. Det vil si at ingen kjemikalier tilsettes jorden mens druene vokser, eller til vinen mens den får modne.

Vinen gjennomgår spontangjæring på eikefat og får i denne perioden være helt i fred uten innblanding. Prosessen blir aldri fremskyndet eller stoppet. Filosofien er utradisjonell og for Breuer er balanse, aroma og fylde viktigere enn mostvekt.

Vingården ligger i regionen Rheingau ved bredden av Rhinen. Den ble stiftet i 1880 og har vært i Breuer-familien siden begynnelsen av 1900-tallet. Bernhard Breuer utvidet vinmarkene og sikret seg monopol på vinmarken Rauenthal Nonnenberg samt 34 ha vinmark i de aller beste områdene i Rudesheim og Rauenthal. Noen steder er vinmarkene så bratte at man må bruke vinsj når druene skal høstes!

Bernhard Breuer ble tidlig på 80-tallet en svært anerkjent vinmaker internasjonalt, og det er gjennom hans visjoner og hardt arbeid at vingården ble det den er i dag. Da han døde brått i 2004 var det hans datter Theresa Breuer som fikk ta over driften av vingården.

 

Mer om Ricossa

Vinhuset Ricossa har egne vinmarker i Piemonte der de lager Barbera, Barolo og Barbaresco-viner. Ricossa-navnet går tilbake til 1800-tallet da de drev et destilleri der hvor vinhuset i dag ligger. Det kjente destilleriet Ricossa, ble fort et populært stoppested på veien gjennom fjellene i Piemonte. Her ble reisende ønsket velkommen som en del av familien. I tillegg til å eie en del vinmarker selv, kjøper vinhuset Ricossa også en del druer av sine partnere, og sørger hele tiden for topp kvalitet!

Ca’ dei Mandorli Estate er eiendommen der Ricossa holder til i dag. Den ligger i landsbyen Castel Boglione i Monferrato midt mellom Acqui Terme og Nizza Monferrato. Den består i dag av 74 ha vinmarker som ligger 450 meter over havet.

Barbera er druetypen som dyrkes her, og den beste kvaliteten på Barbera druer kommer fra området rundt Asti og subregionene, som Nizza. I Nizza dyrkes druene i åssidene, og gjerne de med best soleksponering.

 

Dette blir spennende!

 

Det er som nevnt ikke nødvendig å kjøpe inn vin for å delta på masterclass’en, men dersom du ønsker det, er det disse vinene som blir gjennomgått:

 

Vi gleder oss!

Link til Masterclass’en blir sendt ut dagen før.

*Vær oppmerksom på at dersom du er en av de 10 heldige som mottar vin er det obligatorisk å delta på smakingen med video. NVF forbeholder seg retten til å etterfakturere for vinene dersom mottaker ikke deltar på smakingen med videovisning.
Var du en av de 10 heldige på forrige smaking, går turen videre til 10 nye denne gangen.
For at flest mulig skal få smakt vinene oppfordrer NVF mottakere av vinene til å invitere 2-3 andre sommelierer iht gjeldene smittevernsregler, dette er dog intet krav.

Meld deg på her