Bellavista er ny partner av Norsk Vinkelnerforening

Vår nye Premier Cru Partner Bellavista ble grunnlagt i Franciacorta i 1977 av forretningsmannen Vittorio Moretti, som da besluttet å transformere det lille familiedrevne vineriet med noen få hektar til en fullt utrustet vingård. I dag er Bellavista rangert blant Italias topp tre vinhus gjennom tidene.

Beliggende på Bellavista-høyden har man fra vineriet en unik utsikt utover Po-sletten i sør, og innsjøen Iseo og foten av Alpene i nord.

Vittorio Moretti viet spesiell oppmerksomheten til kjøp av nye vinmarker, en ny trend i en region hvor dyrkerne var mer vant til å selge druer og vin til tilreisende kjøpere enn å selv å dyrke og flaske sin vin. I dag eier Bellavista 198 hektar i Franciacorta DOCG. 

I 1981 møtte Moretti vinmakeren Mattia Vezzola, som samme år gikk inn i selskapet som leder og sjefsvinmaker. Mattia Vezzola er gjennom årene anerkjent som en av Italias fremste vinmakere gjennom tidene, blant annet kåret til «Årets vinmaker” av Gambero Rosso.

Bellavista driver økologisk og tradisjonelt, benytter tradisjonelle trepresser for å sikre mykere pressing av druene, manuell kontroll av mostens kvalitet osv. Fra vinmarken til flasken skal alt utføres naturlig, og med respekt for det lokale terroir og regionens tradisjoner.  Og et unikt utvalg base-viner fra tidligere årganger lagres i Bellavistas kjeller for å blendes til den årlig skapte «Cuvee Alma». 

I hver handling og hver tanke søker Bellavista sitt overordnede mål; å lage Italias beste kvalitetsvin, i hver flaske og hvert glass.

Vi gleder oss til å presentere Bellavista på våre ulike arrangementer fremover.